Ворогом номер 1 сьогодні вважають серцево-судинні захворювання, від них у світі помирає найбільше людей. До складу раціональної дієти, що запобігає ураженню серця та судин, входить солодкий перець. Адже він багатий каротином (вітамін А), якого у стиглих плодах стільки ж, як у моркві; вітаміном С - майже стільки, як у шипшині; вітамінами Е, Р, РР, групи В.
Read more- не містять консервантів і барвників; - зроблені без використання ароматизаторів та стабілізаторів; - без ГМО та їх похідних; - були вироблені без використання шкідливих технологій; - не мають компонентів, вирощених з використанням пестицидів та іншої хімії; - відрізняються гарними смаковими властивостями. Еко-товари не тільки дуже корисні, але й смачні.
Read moreЗа вмістом вуглеводів, органічних кислот, мінеральних речовин, макро- і мікроелементів плоди помідорів – справжня «овочева аптека». Вчені Гарвардського університету включили помідори до списку 10 найкорисніших продуктів. І недарма: за результатами проведених нещодавно досліджень помідори – найкраща їжа для профілактики серйозних і небезпечних захворювань.
Read moreАвокадо, або алігаторова груша – плід вічнозеленої тропічної рослини сімейства лаврових. Авокадо твердий на дотик, його шкірка горбиста, темно-зеленого кольору. Всередині знаходиться коричнева кісточка. У невызревшего фрукта м'якоть тверда, за смаком схожа на неспелую грушу, у той час як у стиглого – ніжна, маслянично-горіхова. Характерна особливість цих плодів у тому, що вони здатні дозрівати після того, як були зірвані з дерева.
Низькокалорійним його не назвеш, скоріше навпаки – він по праву може називатися самим калорійним фруктом – 208 ккал. У ньому міститься маса корисних для організму речовин. У перерахунку на 100 г продукту містить: фосфор – 95 мг. кальцій – 23 мг. залізо – 9 мг. калій – 13 мг. вітамін В3 (ніацин) – 86 мг. вітамін А – 600 одиниць МО. вітамін С – 82 мг. Плоди містять у великій кількості мідь, вітамін Е, вітамін В2 (рибофлавін) і фолієву кислоту.
ДетальнішеНадзвичайну популярність їй також забезпечують її унікальні властивості, яких вона зобов'язана чудовому складу.
Айва містить велику кількість фруктози і глюкози. Також в цьому фрукті у великих кількостях присутній пектин, каротин, вітамін С, вітаміни групи B. Крім того, вона містить неймовірно велику кількість мікроелементів, які просто необхідні для нормального функціонування людського організму. М'якоть і насіння цієї рослини багаті мінеральними солями, а також залізом, калієм, кальцієм, фосфором, марганцем, бором, нікелем, титаном, міддю. У насінні також присутні желюючі речовини, які з успіхом використовуються для приготування різноманітних желе і конфітюрів.
Органічне виробництво – це цілісна система господарювання та виробництва харчових продуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на збереження довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів, застосування високих стандартів належного утримання (добробуту) тварин та метод виробництва, який відповідає певним вимогам до продуктів, виготовлених з використанням речовин та процесів природного походження.
ДетальнішеОрганічна продукція – це продукція, отримана в результаті сертифікованого органічного виробництва. Органічна сировина для виготовлення органічних продуктів харчування надходить із перевірених джерел: у ґрунт, на якому вирощуються сільськогосподарські культури, протягом 3 років заборонено вносити будь-які речовини хімічного походження. Тільки по закінченню цього, так званого, перехідного періоду продукція отримує статус органічної.
Органічна якість продукції підтверджується сертифікатом, виданим акредитованим компетентним сертифікаційним органом. В якості інформації для споживача на упаковку наноситься відповідне маркування згідно зі стандартами та інформація про орган, що сертифікує.