Еко продукти

Авокадо: користь і шкода

Авокадо, або алігаторова груша – плід вічнозеленої тропічної рослини сімейства лаврових. Авокадо твердий на дотик, його шкірка горбиста, темно-зеленого кольору. Всередині знаходиться коричнева кісточка. У невызревшего фрукта м'якоть тверда, за смаком схожа на неспелую грушу, у той час як у стиглого – ніжна, маслянично-горіхова. Характерна особливість цих плодів у тому, що вони здатні дозрівати після того, як були зірвані з дерева.

Низькокалорійним його не назвеш, скоріше навпаки – він по праву може називатися самим калорійним фруктом – 208 ккал. У ньому міститься маса корисних для організму речовин. У перерахунку на 100 г продукту містить: фосфор – 95 мг. кальцій – 23 мг. залізо – 9 мг. калій – 13 мг. вітамін В3 (ніацин) – 86 мг. вітамін А – 600 одиниць МО. вітамін С – 82 мг. Плоди містять у великій кількості мідь, вітамін Е, вітамін В2 (рибофлавін) і фолієву кислоту.

Детальніше

Японська айва: властивості і шкода


Надзвичайну популярність їй також забезпечують її унікальні властивості, яких вона зобов'язана чудовому складу.



Айва містить велику кількість фруктози і глюкози. Також в цьому фрукті у великих кількостях присутній пектин, каротин, вітамін С, вітаміни групи B. Крім того, вона містить неймовірно велику кількість мікроелементів, які просто необхідні для нормального функціонування людського організму. М'якоть і насіння цієї рослини багаті мінеральними солями, а також залізом, калієм, кальцієм, фосфором, марганцем, бором, нікелем, титаном, міддю. У насінні також присутні желюючі речовини, які з успіхом використовуються для приготування різноманітних желе і конфітюрів.


Детальніше
Image 01

Що таке органічне виробництво?

Органічне виробництво – це цілісна система господарювання та виробництва харчових продуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на збереження довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів, застосування високих стандартів належного утримання (добробуту) тварин та метод виробництва, який відповідає певним вимогам до продуктів, виготовлених з використанням речовин та процесів природного походження.

Детальніше
Image 02

Що таке органічна продукція?

Органічна продукція – це продукція, отримана в результаті сертифікованого органічного виробництва. Органічна сировина для виготовлення органічних продуктів харчування надходить із перевірених джерел: у ґрунт, на якому вирощуються сільськогосподарські культури, протягом 3 років заборонено вносити будь-які речовини хімічного походження. Тільки по закінченню цього, так званого, перехідного періоду продукція отримує статус органічної.


Детальніше
Image 03

Що підтверджує органічну якість продукції?

Органічна якість продукції підтверджується сертифікатом, виданим акредитованим компетентним сертифікаційним органом. В якості інформації для споживача на упаковку наноситься відповідне маркування згідно зі стандартами та інформація про орган, що сертифікує.




Детальніше